Veel gestelde vragen

Hier vind je een overzicht van de meeste gestelde. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan even contact met ons op. 

Het kan natuurlijk dat je per ongeluk de verkeerde fiets hebt besteld of afziet van de bestelling. Probeer dan zo snel mogelijk telefonisch contact met ons op te nemen. Als de fiets al verzonden is rekenen wij 15 Euro voor het weigeren van de fiets of 25 Euro voor het ophalen van de fiets.

Zodra wij de fiets ongebruikt en onbeschadigd hebben ontvangen zal de fiets worden gecrediteerd. Nadat de fiets teruggekomen en gecontroleerd is, zal het aankoopbedrag binnen 14 werkdagen gecrediteerd worden op rekening waarmee de aankoop is betaald bij aanschaf.

Indien u uw fiets wilt retourneren kan dit binnen 14 dagen. U kunt het beste een email sturen naar info@freds2wielers.nl

De fietsen en de accessoires worden door 2 verschillende distributiecentra verzonden. het kan dus zijn dat deze op een ander tijdstip geleverd worden.
Veel van onze sloten en accessoires hebben een snellere levertijd dan de fietsen. Het kan hierdoor voorkomen dat u deze een dag eerder ontvangt dan de fietsen.

Wat vervelend dat u problemen ervaart met uw fiets!  Neem contact op met onze klantenservice en wij zorgen ervoor dat alles zo snel mogelijk goed komt.

Maak de fiets regelmatig schoon. De fiets/ketting kan namelijk slecht tegen vuil en pekel. 
Gebruik uitsluitend warm water met een milde vloeibare zeep en een katoenen doek voor de grote oppervlakken.
Gebruik geen hogedrukspuit, hierdoor kan je delicate onderdelen beschadigen.
Spuit de ketting als deze schoon is licht in met siliconenspray.

Laat de fiets goed drogen. 
Poets de fiets met een droge doek zodat je het restvuil ook verwijderd.
Maak met name velgen en spaken goed schoon.
Bouten kun je het beste invetten met wat vaseline.
Geef de fiets een extra beschermlaag met siliconenspray.

Vet aluminium, chroom en stalen delen in met zuurvrije vaseline om oxidatie tegen te gaan.

Zorg dat je bij het schoonmaken je verende voorvorken vermijdt en gebruik geen bijtende middelen zoals chloorbleek.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Bij alle fietsen zit 3 jaar fabrieksgarantie op het frame. En 1 jaar garantie op rollende delen.

Meer informatie over onze garantie voorwaarden vindt u hier.

Zowel in onze winkel als op ons kantoor zijn wij aanwezig. Ook via de chat functie kunt u contact opnemen

Wij streven ernaar het aanbod op de website zo actueel mogelijk te houden. Dit betekend dat in principe alle fietsen leverbaar zijn. Helaas kan het een enkele keer voorkomen dat wij een fiets niet kunnen leveren omdat de voorraad nog niet juist is bijgewerkt. Wij doen ons uiterste best dit te voorkomen!

Betalingen kunnen bij ons gedaan worden via VISA of Mastercard. U kiest bij het afrekenen voor een van de betaaloptie. Hierna wordt u doorverwezen naar uw vertrouwde betaalomgeving van waaruit de betaling plaatsvindt.

Bij fietsen op fietsen bieden wij verschillende betaalmethodes aan, deze worden toegelicht bij betalen.

Jazeker ! Wij hebben een  fysieke winkel is Hilversum. Kom vooral langs om de fietsen uit te proberen . Meer informatie over onze winkel.

Fietsen worden niet rijklaar, maar voor 85% gemonteerd geleverd. De fiets wordt in doos vervoerd om het risico op transportschade te verkleinen. Dit betekent dat de losse onderdelen, zoals o.a. het voorwiel, de trappers, het zadel en het stuur nog gemonteerd moet worden. Ook afstelling van de fiets valt onder rijklaar maken van de fiets. Met behulp van de montagehandleiding is dit zeker te doen. Maar wilt u dit niet kunnen wij de fiets voor uw rijklaar maken kies dan voor de rijklare optie!

Het bepalen van de juiste fietsmaat is afhankelijk van uw lengte, wij verwijzen u graag door naar onze matentabel voor nadere informatie en ondersteuning.

Over het algemeen geldt voor volwassenen (>155) cm de maat 28 inch met hierbij de framemaat aangepast op de lengte. Een framemaat van 53 cm voor vrouwen in gemiddeld, voor mannen is dit ongeveer 56 cm.

Let bij het bestellen van kinderfietsen op dat u de fiets niet te groot koopt, kinderen voelen zich vaak erg onveilig op een te grote fiets waardoor ze het plezier in fietsen kunnen verliezen!

Toch een maatje te klein? Geen enkel probleem. Neem contact met onze klantenservice op, dan kunnen wij uw fiets ophalen en een grotere maat opsturen zodat er zo snel mogelijk gefietst kan worden.

Het framenummer van de fiets staat enkel op de fiets zelf, is nergens geregistreerd, en kunnen wij helaas niet achterhalen. Het is daarom belangrijk het framenummer direct te noteren na ontvangst van de fiets. Je vindt het framenummer op 1 van de volgende plekken: bij het balhoofd, de trapas, of onder het zadel. Kunt u het niet vinden neem dan contact op met onze klantenservice.

Afhankelijk van de door u bestelde fiets vindt verzending binnen Nederland plaats met postNL ,UPS ,DHL of Besseling. Popal fietsen worden geleverd met UPS, onze overige fietsen worden grotendeels geleverd met PostNL.

Over het algemeen geldt: fietsen op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag in huis. Met uitzondering van zaterdag & zondag. Fietsen besteld op Zaterdag & Zondag worden op maandag geleverd. U kunt het pakket volgen via track & trace. Bij rijklare fietsen krijgt u een telefoontje voor de levering.

Helaas zijn wij afhankelijk van meerdere partijen, hierdoor kan het in een enkel geval voorkomen dat de fiets iets later geleverd wordt. Zou u in dit geval gelijk contact met ons willen opnemen zodat wij de vertraging tot een minimum kunnen beperken?

Rijklaren fietsen worden verzonden met een speciaal transport, daarbij worden deze fietsen vooraf grotendeels gemonteerd. De levertijd van deze fietsen bedraagt gemiddeld 3-5 werkdagen.

Voor meer informatie bekijk onze verzendpagina.

Wij berekenen géén verzendkosten voor het verzenden van onze fietsen binnen Nederland

De prijzen op onze website zijn transparant zonder verder bijkomende kosten. Meer informatie over de verzending vindt u door hier te klikken.